• Най – добри в обслужването на клиенти

Как да сте добри в обслужването на клиентите във вашият бизнес? Най – добри в обслужването на клиенти
Най – големият актив на всяка фирма са клиентите. Понякога това се забравя или се поставя на заден план заради рутинните, уморителни канцеларски дейности и така това води до спад на бизнесът ви, тъй като клиентите ви не са доволни от това, че вниманието ви не е на 100% към тях. За да избегнете това ви предоставяме няколко правила, които ако спазвате безпрекословно ще сте винаги първи във всички бизнес списъци за "Най ".

Внедрете клиентските услуги в бизнес културата си
Клиентските услуги трябва да са толкова рутинни в работата ви, колкото канцеларските документации. И не е нужно да правите специални неща, за да ги впечатлите. Понякога е нужно само да им изпратите картичка или поздравителен имейл, телефонен отговор на време и т.н.

Предимството на малкият бизнес са клиентските услуги
Предимство на малкият бизнес е, че се реагира бързо и лично на запитванията на клиента. Винаги се поставяйте на мястото на клиента и се запитвайте как бихте искали да се отнасят към вас като клиенти.

Комуникирайте с клиентите си
За всичко свързано с вашият бизнес касаещо съвместната ви работа. Уведомявайте го за всяко нещо което се случва и го засяга директно или индиректно, или пък за това което предстои и т.н. клиентите трябва да са информирани за бизнесът ви.

Отговаряйте бързо на клиентските нужди
Когато разговаряте по телефон с клиент, трябва да сте бързи и сигурни в отговорите си, което ще рече до 1 – 2 минути да сте ги информирали за всичко, за което го интересува. Само така те ще разберат, че са попаднали на точното място и на точният човек, който си разбира от работата. Ако имате пък делова среща, обадете им се и им напомнете за мястото и часът на срещата. След нея поговорете с клиентите и разберете какво е впечатлението им. Клиентът ще оцени загрижеността ви, а вие ще получите ценна обратна връзка.

Бъдете гостоприемни за клиентите си
Винаги му предлагайте кафе, чай или просто вода при срещите ви. Използвайте изцяло учтивостта, гостоприемството и професионализмът си, за да се почувства клиентът максимално добре.

Искайте мнението на клиентите си за бизнесът ви
И накрая когато искате да си дадете равносметка за това как върви бизнесът ви, просто попитайте клиентите си за това. Можете да го направите с открит въпросник, като го изпратите по пощата или чрез същият по имейла.